V Sociálnom dome sv. Norberta v Jasove nájde útočisko spolu 7 rodín

20170606 pozehnanie jasov 001Sociálny dom sv. Norberta v Jasove môže vďaka novým priestorom poskytnúť ubytovanie a pomoc siedmim rodinám, ktoré sa ocitli v ťažkej situácii bez strechy nad hlavou. Toto vzácne dielo sa podarilo vďaka výraznej podpore Rádu premoštrátov na Slovensku, fondu Renovabis a spolupráci partnerov.

Novootvorené priestory požehnal generálny vikár rožňavskej diecézy vdp. Miloš Gazdík, ktorý bol poverený zastúpiť otca biskupa Mons. Stanislava Stolárika.

„Dnes na sviatok sv. Norberta otvárame tretiu časť Sociálneho domu sv. Norberta tu v Jasove a to za neoceniteľnej podpory fondu Renovabis, ale hlavne na základe podpory nášho miestneho otca biskupa Mons. Stolárika, ktorý bol presvedčený o sociálnych potrebách núdznych v našej diecéze, za čo mu patrí naša úprimná vďaka,“ povedal asovský opát Ambróz Martin Štrbák.

Nadácia DeDo v spolupráci so Spoločnosťou Úsmev ako dar za výraznej podpory Katolíckej cirkvi buduje na Slovensku sieť centier na pomoc rodinám s deťmi, ktoré sa ocitli v zložitých životných situáciách. Celková kapacita týchto centier na Slovensku dnes predstavuje 300 osôb. Najbližšími projektami v nasledujúcich obdobiach bude vytvorenie takéhoto sociálneho centra v Košiciach - Šaci a v bratislavskej Petržalke.
20170606 pozehnanie jasov 00920170606 pozehnanie jasov 005 20170606 pozehnanie jasov 003 jasov budova