Centrum Dorka Zvolen

Dorka Zvolen - budovaToto centrum poskytuje pomoc a prístrešie mladým dospelým po ukočení ústavnej starostlivosti a matkám, otcom a ich deťom, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii. Rekonštrukcia objektu začala v novembri 2012. Centrum bolo slávnostne otvorené 18. marca 2013 a jeho priestory posvätil diecézny biskup Mons. Marián Chovanec. Kapacita domova na pol ceste pre mladých, ktorí opustili detské domovy, je 11 miest. Kapacita zariadenia núdzového bývania pre rodiny v ťažkých životných situáciách je 8 miest.

Vzhľadom na neutešenú sociálnu situáciu v regióneje o služby centra veľký záujem. Kľúčom výberu klientov je akútnosť ohrozenia dieťaťa – ohrozenia jeho života, zdravia či hrozba vyňatia z rodiny. Ľudia v existenciálnej núdzi tu získajú viac než len strechu nad hlavou. Získajú šancu na lepší život. Zvykneme mu hovoriť „normálny“, ale to, čo je pre mnohých samozrejmosťou, je pre iných vzácnosťou.